Vučić: Železara Smederevo bi trebalo uskoro da bude rešena

Izvor: Press, 24.Okt.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Železara Smederevo bi trebalo uskoro da bude rešena

Ukoliko bude postignut dogovor o privatizaciji Železare Smederevo to će biti "pun pogodak" za Srbiju i građane Smedereva, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić istakavši da očekuje da to pitanje uskoro bude rešeno.
A biće, dodao je, kada džentlmenski u pregovorima jedni drugima pružimo ruke.

Premijer je potvrdio da će se krajem meseca u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Londonu sastati sa predsednikom kompanije Esmark Džimom Bušarom, te da veruje da će to biti "kraj mukama" za Železaru.



Gostujući u emisiji "Oko" RTS-a rekao da se došlo blizu dogovora i da je ono što su bile smetnje otklonjeno.

"To je od velikog značaja za celu Srbiju to nije od značaja samo za pet hiljada smederevskih radnika, to nam podiže bruto domaći proizvod za čitavih 1,5 odsto što je ogroman procenat, ako budemo uspeli da ga ostvarimo", rekao je premijer.

U sve to, dodao je, uloženo je mnogo truda, rada i energije, ali smo imali i podršku sindikata jer će, pre svega, proizvodnja biti povećana.

Vučić je rekao da se pregovori odvijaju u veoma teškim uslvoima, ali da kada se razmišlja o budućnosti radnika i zemlje onda se sve prihvata.

"Mi to nismo krili za razliku od nekih drugih, niti smo davali neke druge odgovore", ponovio je premijer i dodao da će privatizacija smederevske Železare biti "pun pogodak" i velika stvar za celu Srbiju, jer će pored ostalog biti zaposleno još 250 ili 300 ljudi.

Potvrdio je da je sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, tokom njegovog nedavnog boravka u Beogradu, razgovarao o problemima petrohemijskog kompleksa, te da misli da se došlo "blizu rešenja".

Reč je o Petrohemiji, Azotari i MSK-u, rekao je premijer i dodao da rešenje očekuje u narednim nedeljama i mesecima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Dogovor o privatizaciji Železare "pun pogodak"

Izvor: Studio B, 24.Okt.2014

Ukoliko bude postignut dogovor o privatizaciji Železare Smederevo to će biti "pun pogodak" za Srbiju i građane Smedereva, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić istakavši da očekuje da to pitanje uskoro bude rešeno...A biće, dodao je, kada džentlmenski u pregovorima jedni drugima pružimo...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.