Vučić: Verujem da će rukovanje predsednikom Esmarka biti kraj muka za Železaru Smederevo

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Verujem da će rukovanje predsednikom Esmarka biti kraj muka za Železaru Smederevo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 29. ili 30. oktobra u Londonu razgovarati sa predsednikom Odbora američke kompanije "Esmark" Džimom Bušarom i da veruje "da će to biti kraj muka za Železaru Smederevo".

- U sredu ili četvrtak ću se videti u Londonu sa Bušarom i verujem da ćemo se rukovati, što će značiti kraj muka za Smederevo - rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom rasprave o rebalansu budžeta za 2014.

On je rekao da će tokom posete Londonu, gde će održati javni čas studentima Londonske škole ekonomije i političkih nauka, obaviti razgovore u vezi sa Železarom, kao i s drugim investitorima.

Vučić je ranije rekao da je "Esmark" jedan od kredibilnih potencijalnih partnera sa kojim će u narednom periodu definisati konačan status Železare.

Premijer je u parlamentu rekao i da je plan da se pre kraja mandata ove vlade smanji nezaposlenost za 100.000.

- Na žalost nekih koji su rekli da ćemo imati 300.000 više nezaposlenih posle usvajanja Zakona o radu, a smanjili smo taj broj za 40.000. Naš je cilj da pre kraja mandata, uz teške mere u javnom sektru gde će biti i otpuštanja kadrova, verujem da ćemo za 100.000 ljudi uspeti da smanjimo nezaposlenos, što je optimistično, a ja nisam optimista - rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić najavljuje da Esmark kupuje Železaru

Izvor: B&F Online, 24.Okt.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će sledeće sedmice biti postignut dogovor o Železari Smederevo sa američkom kompanijom Esmark. “U Londonu ću se u sredu ili četvrtak sastati sa gospodinom (predsednikom Odbora kompanije Esmark Džimom) Bušardom i verujem da ćemo...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.