Više derbi razočarenja, nego Londona: Nula Arsenala i Čelsija, Bane i Matić gledaju titulu

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više derbi razočarenja, nego Londona: Nula Arsenala i Čelsija, Bane i Matić gledaju titulu

Fudbaleri Arsenala odigrali su 0:0 sa Čelsijem u 34. kolu Premijer lige, a ovaj londonski derbi svakako neće imati po čemu da se pamtiti, jer nije bilo golova, čak ni ofsajda, a šuteva u okvir gola bilo je ukupno četiri.

Arsenal je imao više loptu u nogama, kružio je oko šesneasterca protivnika, ali je retko imao priliku da uputi udarac na gol, kao što je to bio udarac Naća Monreala koji je tukao sa 17 metara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a njegov udarac je okrznuo gornji deo prečke.

Možda je Čelsi gledao više da odigra dobru odbranu, ali je imao svojih prilika, najbolju sedam minuta pre kraja prvog poluvremena kada je sa leve strane lopta došla na samo osam metara gde je Ramires prihvatio, ali mlako šutirao, pa je Ospina imao vremena da reaguje i blokira udarac.

Koliko su napadači bili aktivni, ili bolje rečeno, koliko su morali da se vraćaju po loptu do veznog reda, govori činjenica da nije bilo ofsajda na utakmici. Poslednju šansu na susretu imao je štoper "tobdžija" Per Mertezaker koji je glavom gađao levi ugao, ali je lopta otišla pored leve stative.

Pre više od 60 hiljada gledalaca, predstava je bila više nego dosadna za takav derbi, a Čelsiju je posle remija na "Emirejtsu" potrebno još šest bodova da dođe do nove titule u Premijer ligi.

To su veoma dobre vesti za srpske reprezentativce Branislava Ivanovića i Nemanju Matića koji su odigrali svih 90 minuta protiv Arsenala, a Bane je zaradio žuti karton, ali oba člana "orlova" su odradila odličan posao u odbrani.

Premijer liga, 34. kolo:

Subota:

Sautempton - Totenhem 2:2 (1:1)

(Pele 29, 65 - Lamela 43, Čadli 70)

Barnli - Lester 0:1 (0:0)

(Vordi 60)

Kristal Palas - Hal 0:2 (0:0)

(Ndoje 51, 90+2)

Njukasl - Svonsi 2:3 (1:1)

(Perez 20, de Jong 87 - Oliveira 45+2, Sigurdson 49, Kork 71)

KPR - Vest Hem 0:0

Stouk - Sanderlend 1:1 (1:1)

(Adam 27 - Vikam 1)

VBA - Liverpul 0:0

Mančester siti - Aston Vila 3:2 (1:0)

(Aguero 3, Kolarov 66, Fernandinjo 89 - Kleverli 68, Sančez 85)

Nedelja:

Everton - Mančester junajted 3:0 (2:0)

(Mekarti 5, Stouns 35, Miralas 74)

Arsenal - Čelsi 0:0

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.