Upoznali su se na Kosovu: Razvodi se kraljevski par posle deset godina braka

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upoznali su se na Kosovu: Razvodi se kraljevski par posle deset godina braka

Princ Luj i princeza Tesi od Luksemburga razvode se posle deset godina braka.

Princ Luj (30), treći sin Velikog vojvde i vojvotkinje od Luksemburga, Anrija i Marije Tereze, oženio je Tesi (31) u septembru 2006, šest meseci nakon rođenja njihovog najstarijeg sina.

Par trenutno živi u Londonu sa sinovima Gabrijelom (10) i Noom (9).

Princeza Tesi potvrdila je ove vesti u saopštenju u kojem je istakla da je veoma tužna zbog razvoda, ali da će zauvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostati u dobrim odnosima sa suprugom kako bi bili što bolji roditelji njihovim sinovima.

Zanimljivo je da su se Tesi i Luj upoznali na Kosovu. Naime,Tesi Entoni je nakon završene srednje škole dlučila da se priključi vojsci Luksemburga. Od marta do jula 2004. godine boravila je u Kosovskoj Mitrovici, u okviru mirovne misije. Mladi princ došao je u zvanični obilazak vojnih trupa svoje zemlje i dve godine kasnije oženio Tesi.

Ovo je prvi razvod u evropskoj kraljevskoj porodici još od 2005, kada su princeza Aleksandra i Princ Joakim od Danske zvanično okončali razvod.

U avgustu prošle godine i norveški kraljevski par, princeza Marta Luiz i Ari Ben najavili su da kraj braka, ali njihov razvod još nije finalizovan.
Pogledaj vesti o: London,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.