Uhapšeni članovi Okupiraj London

Izvor: B92, 21.Okt.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni članovi "Okupiraj London"

Petnaest demonstranata, uglavnom aktivista pokreta "Okupiraj London", uhapšeno zbog toga što su, uprkos zabrani, podigli kamp preko puta parlamenta.

Pokret "Okupiraj London" od petka protestuje na trgu gde se nalazi britanski parlament, a demonstranti su najavili da će pokušati ponovo da podignu kamp.

"Demonstranti pokušavaju ponovo da zauzmu trg, uprkos pokušajima policije da nasilno razbije protest", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je pokret.

Na trgu se nalazi oko 20 aktivista, dok 40-tak policajaca stoji oko njih, prenosi reporter AFP sa lica mesta.

Medju uhapšenima bila je i Dženi Džons, političarka Zelene partije, ali je ona odmah puštena čim je policija shvatila o kome se radi, navode aktivisti.

Oko 200 aktivista započelo je protest uprkos tome što nisu dobili zvaničnu dozvolu da podignu svoj kamp.

Oni su najavili da će ostati na trgu devet dana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšeni aktivisti pokreta "Okupiraj London"

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2014

Petnaest demonstranata, uglavnom aktivista pokreta "Okupiraj London", uhapšeno je zbog toga što su, uprkos zabrani, podigli kamp preko puta parlamenta...Pokret "Okupiraj London" od petka protestuje na trgu gde se nalazi britanski parlament, a demonstranti su najavili da će pokušati ponovo da podignu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.