Svi moraju napustiti nebezbedne zgrade u Londonu

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2017, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi "moraju napustiti" nebezbedne zgrade u Londonu

Stanovnicima zgrada sa nebezbednim fasadama u severnom delu Londona, koji su odbili da se evakuišu zbog opasnosti od požara, vlasti su rekle da "moraju da izađu".

Lokalne vlasti navele su da će nastaviti da pozivaju ljude koji nisu još napustili evakuisane zgrade da moraju da napuste svoje stanovem preneo je BBC. 

Oko 20 porodica odbilo je da se do sinoć evakuiše.

U međuvremenu, uzroci >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << fasada na 34 zgrada u 17 oblasti u Engleskoj nije ispunilo bezbednosne norme na testovima.

Britanska vlada pozvala je danas lokalne zvaničnike da hitno dostave preostale uzorke spoljnih fasada solitera, nakon što su testiranja pokazala da nijedan od prikupljenih uzoraka nije prošao protivpožarni test.

Britanske vlasti naložile su hitno testiranje uzoraka posle požara u soliteru Grenfel u kojem je poginulo 79 ljudi.

Ministar za lokalne zajednice Sadžid Džavid rekao je da svih 34 uzoraka spoljnih fasada solitera nije zadovoljivo bezbednosne standarde.

Više stotina stanara četiri solitera u Londonu iseljeno je u subotu zbog opasnosti od požara i hitnih radova u postavljanju protivpožarne zaštite. Iseljavanje je posledica zabrinutosti za bezbednost višespratnica širom Velike Britanije. Zvaničnici upozoravaju da desetine porodica koje su ostale u stanovima moraju što pre da ih napuste.

U soliteru Grenfel su živeli siromašni ljudi koji primaju socijalnu pomoć i oni su se godinama žalili na probleme sa strujom i druge probleme, zbog čega je zgrada prošle godine renovirana.

Zgrada se 14. juna zapalila i brzo izgorela najverovatnije zato što je u nju prilikom renoviranja ugradjen jeftin, zapaljivi termo-izolacioni materijal.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.