Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Asanža

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Asanža

Švedska tužiteljka Marijana Naj koja vodi preliminarnu istragu u osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu zbog navoda o silovanju priprema nov zahtev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije.

Prošle nedelje panel UN je ustanovio da je Asanžov boravak u ambasadi ravan nezakonitom pritvoru.

"U vezi sa tim izveštajem mogu da izjavim da on ne menja moju raniju procenu u preliminarnoj istrazi", navela je Naj u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi Rojters.

Asanž je pronašao utočište u ambasadi Ekvadora 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj koja ga traži zbog ispitivanja povodom optužbi za silovanje jedne Šveđanke 2010. godine što on negira.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Assangea

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016

Švedska tužiteljka Mariannea Ny (Marijana Naj) koja vodi preliminarnu istragu u osnivaču Wikileaksa Julian Assangeu zbog navoda o silovanju priprema nov zahtjev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije...Prošle sedmice je panel UN je ustanovio da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Švedsko tužilaštvo želi ponovo da ispita Asanža

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016

STOKHLOM - Švedski tužilac Marijana Naj koja vodi preliminarnu istragu u osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu zbog navoda o silovanju priprema nov zahtjev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije...Prošle nedelje panel UN je ustanovio da je Asanžov...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.