Stardžon: Škotska bi mogla da pokuša da blokira Bregzit

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stardžon: Škotska bi mogla da pokuša da blokira Bregzit

London -- Predsednica Vlade Škotske Nikola Sterdžon izjavila je da bi škotski parlament mogao da pokuša da blokira izlazak Ujedinjenog kraljevstva iz Evropske unije.

U intervjuu za BBC ona je rekla da će zatražiti od škotskog parlamenta da ne da svoju "zakonodavnu saglasnost" za izlazak Britanije iz EU.

Škoti su većinom glasali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Bregzita na referendumu nakon čega je ona najavila da će se založiti za referendum o ostanku Škotske u EU, prenosi AP.

Njena Škotska nacionalna partija nema većinu u parlamentu uprkos popularnosti.

Sterdžon je rekla da veruje da će pristanak škotskog parlamenta biti potreban za pitanje izlaska Britanije iz EU, ali je priznala da će britanska vlada verovatno zauzeti "veoma drugačiju poziciju" po tom pitanju.

Ona je ranije tokom dana izjavila da je njena odgovornost da pregovara sa EU kako bi zaštitila interese Škotske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dozovite se pameti: Škotska stavlja veto na Bregzit!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2016

Predsednica Vlade Škotske Nikola Sterdžon izjavila je da škotski parlament može da stavi veto na izlazak Velike Britanije iz EU...Ona je u intervjuu za Bi-Bi-Si izjavila je da bi škotski parlament mogao da pokuša da blokira izlazak Ujedinjenog kraljevstva iz Evropske unije...Prema rečima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.