Spas za Tata stil stiže iz Britanije?

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spas za Tata stil stiže iz Britanije?

London -- Britanska kompanija za proizvodnju čelika i metala Liberti haus dostaviće pismo o namerama za kupovinu aktiva Tata stil, izjavila je portparolka Liberti hausa.

"Možemo potvrditi da će Liberti danas dostaviti pismo o namerama Tata stilu", rekla je portparolka Libertija, a prenosi agencija Rojters.

Time je generalni direktor Liberti hausa Sandživ Gupta postao prvi biznismen koji je izrazio interesovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za preuzimanje aktiva Tata stila, ocenjuje britanska agencija.

Indijska čeličana Tata stil je krajem marta najavila da će prodati celokupno poslovanje u Britaniji, zbog čega se vlada u Londonu našla pred novim izazovom, a to je da sačuva nacionalnu industriju čelika pogođenu jeftinim kineskim uvozom, rastućim troškovima i slabom tražnjom.

U nastojanju da spreči gubitak 10.000 radnih mesta, britanske vlasti su ponudile stotine miliona funti podrške potencijalnim kupcima, kao i opciju preuzimanja 25-procentnog udela u britanskom poslovanju Tata stila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.