Spajanje Frankfurtske i Londonske berze pod lupom EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje Frankfurtske i Londonske berze pod lupom EU

Evropska unija je danas otvorila istragu povodom najavljenog spajanja operatera Frankfurtske i Londonske berze, jer postoji rizik od ugrožavanja konkurencije.

"Moramo da osiguramo da tržišni učesnici i dalje imaju pristup infrastrukturi finansijskih tržišta po konkurentnim uslovima", navodi se u saopštenju evropske komesarke za zaštitu konkurencije Margret Vestager, objavljenom po pokretanju istrage, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi agencija Frans pres.

Tim EU, predvođen komesarkom, sada ima 90 dana kako bi razmotrio najavljeno spajanje.

Spajanje operatera Frankfurtske i Londonske berze, Dojče berze i Londonske berzanske grupe (LSE), omogućilo bi osnivanje jednog od vodećih finansijskih tržišta na svetu, čiji bi konkurenti bili Čikaška i ICE berza u SAD, kao i Honkonška berza u Aziji.

U slucaju spajanja, akcionarima Dojče berze bi, prema uslovima ugovora, pripalo 54,4 odsto kapitala nove holding kompanije, a akcionarima LSE 45,6 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Francuska: crveni tepih za britanske firme

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Sep.2016, 12:34

Francuske vlasti sačinile su posebnu ponudu za privlačenje finansijskih firmi koje trenutno imaju sedište u Velikoj Britaniji a zbog Bregzita bi mogle da ostanu bez takozvanog evropskog pasoša, dozvole da usluge pružaju širom EU. Bregzit otežava i plan Londonske berze za spajanje sa Frankfurtskom...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.