Samjuel Eto promenio grad, ne i zemlju

Izvor: Mondo, 26.Avg.2014, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samjuel Eto promenio grad, ne i zemlju

Kamerunski napadač posle jedne sezone u Čelsiju ostaje u Premijer ligi. Ali se iz Londona preselio u Liverpul. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Evertonom.

Foto: Everton FC

Ostaje u Engleskoj, ostaje u plavom. Ali, ne u Londonu, ne u Čelsiju, već u Liverpulu u Evertonu.

Samjuel Eto je ovog popodneva završio transfer u Everton, potpisavši >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dvogodišnji ugovor sa "karamelama", što će biti njegov 10. klubu u karijeri.

Biografija ili Si-Vi (CV) ovog legendarnog fudbalera, koji ima 33 godine, zaista je impresivan. Osvojio je tri titule prvaka Evrope, a igrao je za Real Madrid, Majorku, Espanjol, Barselonu, milanski Inter, a posle Anžija iz Mahačkale došao je u Čelsi, u kojem je prošle sezone postigao 12 golova, što u Premijer ligi, što u Ligi šampiona.

Zanimljivo, svih 12 golova dao je na Stamford bridžu.

Povezane vestiSamjuel Eto nuđen zagrebačkom Dinamu!?Eto od utorka u EvertonuMurinjo, Eto ima nešto da ti kaže!

Eto je odigrao 118 utakmica za kamerunsku reprezentaciju i postigao 56 golova, što ga svrstava u jednog od najboljih fudbalera koje je ta zemlja dača. Mnogi će reći - najboljeg.

Zašto je Eto, sada već u zrelim fudbalskim godinama došao u Everton?

Razloge je objasnio trener "karamela" Roberto Martinez: "Sreo sam se sa njim i dugo smo pričali o fudbalu. Bio sam impresioniran koliku on glad još oseća i koliko želi da igra. On je osvojio gotovo sve u fudbalu, a i dalje ima želju da pobeđuje kao da je 15-godišnjak. Mislim da je Everton savršeno mesto za njega. Treba samo da budemo malo strpljivi, jer nije potpuno fit, ali kada bude verujem da ćemo videti Eta kao iz najboljih dana".

Eto nije krio oduševljenje što je došao na Gudison park.

"Presrećan sam što sam došao i jedva čekam da obučem dres svog novog kluba. Video sam kako Everton igra još prošle sezone i zaista su me impresionirali. Odmah sam sebe video u ovom timu. Trener Martinez je veliki entuzijasta, ali i veliki poznavalac fudbala. Ostavio je na mene jak utisak zbog svoje vizije igre i načina na koji 'čita' fudbal. Od njega još mogu svašta da naučim", uzvratio je Eto Martinezu na lepim rečima dobrodošlice.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.