SK: Šta je veliki Željko rekao posle povlačenja?

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2017, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SK: Šta je veliki Željko rekao posle povlačenja?

Neverovatnu karijeru Željko Dimitrijević završio je obaranjem svetskom rekorda i osvajanjem zlatne medalje na planetarnom šampionatu u Londonu.

Četrdesetšestogodišnji paraatletičar je odbranio titulu u bacanju čunja osvojenu pre dve godine u Dohi, a sa rezultatom 31.99 metara postao je prvi u istoriji koji je na zvaničnim takmičenjima ostvario hitac preko 30 metara.

"Ovo je moj omiljeni grad. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svetski rekord oborio sam ovde 2012. godine na Paraolimpijskim igrama pred 80.000 ljudi. S obzirom na moje godine odlučio sam da preuspešnu karijeru zaokružim u Londonu. To mi je pošlo za rukom, ostvario sam novi svetski rekord", rekao je Dimitrijević za SK.

Pored dva zlatna odličja sa Svetskih prvenstava Dimitrijević ima i dva olimpijska zlata - iz Lonodna 2012. i Rio de Žaneira 2016, kao i najsjajniju medalju na Evropskog prvenstva prošle godine.

"Prvi sam čovek koji je prebacio 30 metara na zvaničnim takmičenjima. Presrećan sam. Dao sam zadatak budućim generacijama da jure taj rezultat, a mojoj sreći nema kraja".

Izvor: Sport klub

Na pobedničkom postolju pored Dimitrijevića bio je još jedan Srbin, Miloš Mitić, osvajanjem bronzane medalje.

"Prelep dan. Ne mogu da ga uporedim sa onim iz 2012. kada je bilo 80.00 ljudi na tribinama. Ovo je neopisovo, a posebno mi je drago što je Miloš uspeo da osvoji treće mesto i da se ponovo dve srpske zastave zavijore na pobedničkom postolju", naglasio je Dimitrijević.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.