Ristivojević: Aerodromske službe stručno odradile posao

Izvor: RTS, 26.Maj.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ristivojević: Aerodromske službe stručno odradile posao

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je pokazao da su sve službe potpuno spremne za prihvat svih tipova aviona, rekao je izvršni direktor aerodroma Raša Ristivojević. Dodao je da se avioni preusmeravaju iz različitih razloga i da je to nešto što je uobičajeno.
Govoreći o avionu kompanije „Turkiš erlajnz" koji je leteo za Londonpreusmeren >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je za Beograd zbog sumnjivog predmeta, Ristivojević je rekao da su sve službe stručno odradile posao.

Kako je rekao, oni koji su bili na aerodromu, nisu mogli da vide da se dešava neka vanredna situacija, jer se sve odvijalo u restriktivnoj zoni.
"Mi smo pokazali da su naše službe potpuno spremene za prihvat i opremu svih tipova aviona", rekao je Ristivojević i podsetio da je danas preusmeren veliki avion sa 300 putnika.
Naveo je da avion "boing 777/300ER" ne bi mogao da sleti u Niš ili u Užice i da je na toj maršruti jedino mogao da sleti na beogradsku pistu.
"Putnici su napustili avion. Svi su izašli napolje, a ušle su specijalne službe MUP-a sa svojom opremom. Istražili su i utvrdili da nije bila nikakva bomba u pitanju već jedan sumnjiv predmet - telefon", rekao je Ristivojević.
Objašnjavajući proceduru, rekao je da su svi putnici prošli kroz metal-detektorska vrata.
"Imali smo metal-detektorska vrata u blizini piste kroz koja su prošli svi putnici sa ručnim prtljagom. Oni su autobusom prevezeni u tranzitni deo gde su posluženi i gde su se osvežili", rekao je Ristivojević.
Dodao je i da je procedura takva da su oni mogli da nastave let tek posle vremena predviđenog za prvobitno sletanje u London.
Ristivojević je istakao i da su različiti razlozi zbog kojih se avioni preusmeravaju, ali je dodao da se to ne dešava često. Naveo je i da aerodromi u okruženju sarađuju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ristivojević: Sve službe na aerodromu odradile posao profesionalno

Izvor: Blic, 26.Maj.2016

Izvršni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Raša Ristivojević izjavio je danas da su u slučaju aviona "Turkiš erlajnza", koji je bio preusmeren u Srbiju zbog sumnjivog predmeta, sve službe tog aerodroma odradile posao maksimalno profesionalno, pokazavši da su potpuno spremne za prihvat i opremu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.