Restoran u kome se račun plaća unaprijed

Izvor: Cafe.ba, 01.Apr.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restoran u kome se račun plaća unaprijed

Ugostitelji se stalno suočavaju sa problemom otkazivanja rezervacije u posljednjem trenutku ili jednostavnim nepojavljivanjem gostiju.

Tako dolazi do praznih stolova i gubitka prihoda.

Međutim, čini se da restorani sada uzvraćaju udarac predvođeni kuvarom iz Glazgova koji je nagrađen Mišelin zvezdicom, a koji trenutno radi u jednom restoranu u Londonu.

Klov Klub će biti prvi restoran u Ujedinjenom Kraljevstvu koji će uvesti sistem plaćanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << računa prilikom rezervacije i na taj način se osigurati od gubitka novca ukoliko se gosti ne pojave ili prekasno otkažu rezervaciju.

Od juna, svako ko želi da uživa u predivnoj hrani ovog kuvara moraće da plati unaprijed 65 dolara po osobi.

Gosti će u toku većere moći da biraju vino i da ga kasnije plate, ali ukoliko se ne pojave, novac koji su unaprijed dali im neće biti vraćen.

Kuvar Isak Mekhejl je izjavio da će i gosti imati koristi od ovog novog sistema. Na primjer, onima koji žele ranije da večeraju će biti umanjen račun.

Novi sistem plaćanja je osmislio Nik Kokonas, vlasnik restorana u Čikagu, koji je otkrio da se na taj način umanjuje broj gostiju koji se ne pojave a ne otkažu rezervaciju.

Izvor: Independent.co.uk 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.