Protest zbog prebijanja crnca, 6 policajaca povređeno

Izvor: B92, 26.Jun.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog prebijanja crnca, 6 policajaca povređeno

London -- Šest policajaca povređeno, od kojih je četvoro u bolnici, tokom protesta u Londonu zbog smrti jednog mladog crnca, za šta demonstranti optužuju policiju.

U gradskoj četvrti Forest gejt, u istočnom delu Londona, prvobitno miran protest se u nedelju uveče oteo kontroli, pa su demonstranti bacali predmete na policiju i palili vatru, prenose britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mediji.

Jedan policajac pretrpeo je povrede lica, a jedna policajka je zadobila povrede glave. Četiri osobe su uhapšene zbog prekršaja, u koje spadaju izazivanje nereda, podmetanje požara i nanošenje štete.

Okupljeni su tražili pravdu za Edira Frederika da Kostu (25), koji je izgubio život 21. juna.

Demonstranti tvrde da je on bio brutalno pretučen 15. juna pošto je njegovo vozilo, u kome su bile još dve osobe, zaustavila policija u Njuhemu, na istoku britanske prestonice.

Kako kažu, pošto mu je slomljen vrat i nanete povrede na glavi, Da Kosta je smešten u bolnicu gde se šest dana borio za život.

Komisija za žalbe je, međutim, ocenila, da on nije imao slomljen vrat niti bilo kakve povrede kičme, kao i da nije imao krvarenje u mozgu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliki protest u Londonu zbog smrti Afroamerikanca

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2017

LONDON - Šest policajaca je povrijeđeno, od kojih su četvorica završila u bolnici, tokom protesta u Londonu, organizovanom zbog smrti jednog mladog Afroamerikanca, za šta demonstranti optužuju policiju...U gradskoj četvrti Forest gejt, u istočnom dijelu Londona, prvobitno miran protest se u nedjelju...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.