Pronadjeno prvo izdanje zbirke Šekspirovih drama

Izvor: Beta, 26.Nov.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronadjeno prvo izdanje zbirke Šekspirovih drama

LONDON, 26. novembra 2014. (Beta) - Redak i dragocen primerak prvog izdanja kolekcije drama Vilijama Šekspira iz 1623. pronadjen je u malom francuskom gradu Sen-Omeru, nedaleko od Kalea u severnoj Francuskoj, javlja u sredu britanski Bi-Bi-Si (BBC).

Knjiga je mirno ležala u biblioteci u francuskom gradiću, a pronašli su je bibliotekari koji su pripremali izložbu o istorijskim vezama izmedju tog regiona i Engleske.

"U knjizi nedostaje nekoliko stranica, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i naslovnu", rekao je novinarima bibliotekar Remi Kordonije, zadužen za kolekciju retkih knjiga.

Nedostatak prve stranice i uvodnog dela verovatno je bio razlog zašto je knjiga katalogizovana kao obično staro izdanje, dodao je on. Knjiga sadrži 36 od 38 poznatih Šekspirovih drama, a objavljena je 1623, sedam godina posle piščeve smrti.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađeno prvo izdanje Šekspirovih drama

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2014

Redak i dragocen primerak prvog izdanja kolekcije drama Vilijama Šekspira iz 1623. pronađen je u malom francuskom gradu Sen-Omeru, nedaleko od Kalea u severnoj Francuskoj...Knjiga je mirno ležala u biblioteci u francuskom gradiću, a pronašli su je bibliotekari koji su pripremali izložbu o istorijskim...

Nastavak na Radio 021...

Pronađen Šekspirov »Prvi Folio«

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 12:13

SEN OMER - Rijedak i izuzetno vrijedan "Prvi Folio", odnosno sabrana djela Vilijema Šekspira, koji se smatra najznačajnijim djelom engleske književnosti, pronađen je u malom gradu u Francuskoj...Knjiga je ležala 200 godina u biblioteci u Sen Omeru, u blizini Kalea, na sjeveru Francuske. Otkrili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.