Prinčevski par Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević i bajkovito venčanje na Oplencu (foto)

Izvor: Svet, 23.Okt.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prinčevski par Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević i bajkovito venčanje na Oplencu (foto)

Prinčevski par Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević, nakon građanskog venčanja u Londonu, danas su izgovorili sudbonosno “da” u crkvi Karađorđevića na Oplencu, a slavlje je upriličeno na Belom dvoru.
Na crveni tepih Karađorđevića pristizale su brojne zvanice koje su prisustvovale prvom srpskom prinčevskom venčanju na Oplencu posle mnogo godina.

Фотографија корисника Milan Jovanovic (@m.jovanovic_photography) >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << дана 23. Окт 2016. у 5:32 PDT


Princ Mihailo, sin pokojnog Nj.k.v. princa Tomislava i Nj.k.v. princeze Linde oženio je farmaceutkinju iz Beograda Ljubicu Ljubisavljević, sa kojom je u višegodišnjoj vezi.

Фотографија корисника Vencanice Anabella (@vencaniceanabella) дана 23. Окт 2016. у 5:55 PDT


Kada su u crkvu ušli Mihailo i Ljubica, čuvari su je zatvorili grbom.
Crkveni obred činodejstvovali su njegovo preosveštenstvo episkop istočnoamerički Irinej i njegovo preosveštenstvo episkop vranjski Pahomije i protojerej – stavrofor Petar Lukić, starešina Sabornog hrama u Beogradu.

Episkop istočnoamerički Irinej posle venčanja uzeo je cvet iz bidermajera princeze Ljubice i položio ga na grob mladoženjinog oca princa Tomislava.
Mladenci su u činu venčanja poštovali srpske običaje, ali su bili i inovativni, pa su osim u srpskoj tradicionalnoj muzici, gosti imali priliku da uživaju i u koncertu violončela dve devojčice, pobednice Republičkog takmičenja. Posluženje se zasnivalo na tradicionalnoj srpskoj hrani.


Фотографија корисника Natasa Tasic Knezevic (@natasatasicknezevic) дана 23. Окт 2016. у 4:49 PDT


Princ Mihailo Karađorđević šesti je u redu za nasleđivanje kraljevskog trona.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Prinčevski par Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević i bajkovito venčanje na Oplencu (foto)

Izvor: Scandal.rs, 23.Okt.2016

Prinčevski par Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević, nakon građanskog venčanja u Londonu, danas su izgovorili sudbonosno “da” u crkvi Karađorđevića na Oplencu, a slavlje je upriličeno na Belom dvoru...Na crveni tepih Karađorđevića pristizale su brojne zvanice koje su prisustvovale...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.