Pretnje direktoru Bi-Bi-Si-ja zbog Klarksona, policija istražuje

Izvor: Politika, 29.Mar.2015, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje direktoru Bi-Bi-Si-ja zbog Klarksona, policija istražuje

LONDON – Generalni direktor britanske medijske kuće Bi-Bi-Si Toni Hol prijavio je policiji da je primio preteće poruku putem interneta pošto je „udaljio” voditelja Džeremija Klarksona iz emisije „Top Gir”, pa je zato danas dobio policijsku zaštitu 24 sata svom domu u Oksfordširu, navode britanski mediji.

„Policija u Vestminsteru istražuju optužbe o pretnjama za ubistvo. Optužbe su prijavljene policiji u sredu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 25. marta. Pretnje su upućene putem mejla”, rekao je portparol Metropoliten policije i naveo da „izgleda” da je preteći mejl poslat van Britanije.

Istraga se nastavlja da bi se utvrdilo odakle je poslat meil i za sada nije bilo hapšenja, dodaje portparol britanske policije, navodi Bi-Bi-Si.

U sredu je saopšteno da je voditelj „završio s radom na Bi-Bi-Si-ju” pošto je istragom utvrđeno je da je Klarkson (55) fizički napao producenta emisije „Top Gir”, Ojsona Timona (36).

Emisija će se i dalje emitovati na Bi-Bi-Si-ju i Klarksona će zameniti radijski voditelj Kris Evans (48), pise britanski „Telegraf”.

Klarkson je suspendovan pre dve i po nedelje, pošto je tokom svađe, udario Timona. 

Tanjug

objavljeno: 29.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.