Presuda ubici britanske poslanice

Izvor: VOA, 23.Nov.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda ubici britanske poslanice

Ekstremni desničar, fanatik Tomas Mer proglašen je krivim za ubistvo britanske poslanice Džo Koks – dogadjaj koji je šokirao Britaniju i izazvao reakcije širom evropskog kontinenta kao i van njega. On je osudjen na doživotnu robiju. 53-godišnji Mer sačekao je Koks, poslanicu poslanicu laburista koja se zalagala za imigraciju i prijem izbeglica, dok je dolazila u biblioteku u severnom engleskom gradu Birstolu da bi se sastala sa biračima 16. juna. On ju je izbo nožem i pucao u nju. Poroti u centralnom krivičnom sudu Londona Old Bejli bilo je potrebno 90 minuta da osude Mera. Prema izveštajima, on nije pokazao nikakve emocije kada je čuo presudu. Prilikom svog prvog pojavljivanja pred sudom, Mer je odbio da se predstavi imenom I prezimenom, navodeći – “Moje ime je smrt izdajnicima i sloboda za Britaniju.”    

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Ubica britanske poslanice osuđen na doživotnu robiju

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:14

Britanski desničarski ekstremista Tomas Mer osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, bez mogućnosti da bude pušten, a presuda mu je izrečena zbog ubistva članice britanskog parlamenta Džo Koks, nedelju dana uoči refenduma o daljem članstvu Britanije u EU, javile su agencije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.