Politička saradnja sa Kinom u usponu

Izvor: Blic, 27.Nov.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička saradnja sa Kinom u usponu

Gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnik gradonačelnika za javna preduzeća Borko Milosavljević primili su danas delegaciju Kineske korporacije za izvoz i osiguranje koju je predvodio Jing Fenglei, šef predstavništva ove korporacije u Londonu.

Kineska korporacija za izvoz i osiguranje (China export & credit insurance corporation) je korporacija čiji je osnivač Vlada Narodne Republike Kine.

Zadatak ove korporacije je da promoviše izvoz i investicije kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz NR Kine u inostranstvu, kao i da utiče na poboljšanje ekonomskih odnosa NR Kine i drugih zemalja u svetu.

Gradski menadžer Goran Vesić je istakao da je privredna i politička saradnja Republike Srbije i NR Kine u usponu i da je posebno dobila na zamahu posetom srpskog premijera Aleksandra Vučića Kini.

– Verujemo da će dolazak premijera Narodne Republike Kine, koji će sutra odlukom Skupštine grada Beograda postati počasni građanin našeg grada, i samit koji se tom prilikom organizuje dati dodatni podstrek našoj saradnji – rekao je Vesić.

On je dodao da je poseta Kineske korporacije za izvoz i osiguranje Srbiji i Beogradu dokaz da su naša zemlja i naš grad postali veoma atraktivno mesto za investiranje i izrazio je nadu da će ova korporacija podstaći kineske investitore da učestvuju u nekim od projekata koje Beograd priprema za narednu godinu.

Pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević predstavio je gostima iz Kine projekte koje Beograd priprema za narednu godinu, kao što su deponija Vinča, četiri podzemne garaže, izgradnja druge faze „Veletržnice”, javna rasveta, fabrika otpadnih voda, koogeneracija u beogradskim elektranama i toplovod Obrenovac–Beograd.

– Gradska uprava Beograda je veoma naporno radila proteklih meseci da pripremi ove velike infrastrukturne projekte. Na nekima od njih sarađujemo sa EBRD-om i Svetskom bankom, i očekujemo veliki broj investitora jer su projekti veoma atraktivni. Ovim projektima, kao što su „Beograd na vodi” i izgradnja nove autobuske stanice, promenićemo naš grad, obezbediti svež kapital, građanima ponuditi bolje uslove života, a Beograd pretvoriti u regionalni centar – rekao je Milosavljević i pozvao kineske kompanije da učestvuju na tenderima za sve velike projekte koji će biti javni i transparentni.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.