Plasido Domingo sa svetskim megazvezdama na “iTunes” festivalu u Londonu

Izvor: Scandal.rs, 30.Sep.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plasido Domingo sa svetskim megazvezdama na “iTunes” festivalu u Londonu

Šta je zajedničko Farelu Vilijamsu, Kajli Minog, Edu Šeranu i Plasidu Domingu?! Nastup na popularnom muzičkom festivalu “iTunes” u Londonu! Iako ovaj prestižan muzički festival koji se održava svake večeri tokom septembra, karakterišu koncerti vodećih svetskih megazvezda iz sveta popularne muzike, festival će večeras, u utorak, 30.09., zatvoriti veliki maestro opere Plasido Domingo.

“Oduševljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << sam što ću naslediti Keti Peri, prošlogodišnju učesnicu, na mestu izvođača koji zatvara festival; oduševljen sam što ću nastupati među ostalim odličnim pevačima; i iznad svega, oduševljen sam što su time potvrdili važnost jedinstvenog i veličanstvenog sveta opere i klasične muzike”, izjavio je Plasido Domingo povodom nastupa na festivalu.

Koncert Dominga definitivno će uneti jednu novu “notu” na ovom festivalu u odnosu na izvođače od prethodnih večeri među kojima su bili Pharrell Williams, Kylie Minoque, Ed Sheeran, Rudimental, Placebo, Maroon 5, Lenny Kravitz i drugi.

Slavni Domingo, nastupiće i u Kombank Areni, 8. decembra 2014. U svojoj preko 50 godina dugoj karijeri, pevao je vodeće uloge u više od 3700 izvođenja. Kod njega ne postoji posustajanje! Posle nastupa na “iTunes” festivalu pa do polovine 2015. godine ima popunjen raspored koji uključuje preko 40 nastupa u 7 glavnih operskih rola, 5 u zarzuela „Luisa Fernanda“, 13 na koncertima i 4 u ulozi dirigenta – sve to u 17 različitih gradova, u 13 zemalja, na 4 kontinenta!

Newsweek i druge publikacije Dominga adekvatno nazivaju „Kraljem opere“, „istinskim renesansnim čovekom muzike“ i „najvećim operskim umetnikom savremenog doba“ a njegova uzrečica i moto je “Ako se odmaram, zarđaću”.

Ulaznice uskoro u prodaji!



Autor: Life Content

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.