Pilot se onesvijestio, avion hitno sletio u Veneciju

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pilot se onesvijestio, avion hitno sletio u Veneciju

VENECIJA - Avion kompanije EasyJet prinudno je u petak sletio na aerodrom u Veneciji nakon što se pilot onesvijestio tokom leta na liniji London - Kreta, piše britanski Telegraf.

Kopilot je preuzeo kontrolu nad letjelicom, koja je bila nadomak hrvatskog vazdušnog prostora, i avion je bez problema prizemljio na venecijanski aerodrom Marko Polo.

Kapetana su odmah po dolasku pregledali ljekari hitne službe >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i prevezli u bolnicu gde je primljen u kritičnom stanju.

Prema pisanju britanskih medija, pozlilo mu je iznenada, ali nije jasno zbog čega.

- Bezbednost 164 putnika i članova posade bila nam je prioritet - saopštio - je portparol EasyJeta.

Zdravstveni problemi prate pilote posljednjih dana, prije šest dana u avionu American Airlinesa pilot je umro tokom leta.

Majkl Džonston (57) je upravljao avionom na letu Feniks-Boston kada je iznenada kolabirao. Kopilot je i u tom slučaju odradio sletanje, a nekoliko minuta nakon što su stigli na jedan aerodrom u saveznoj državi Njujork, pilot je proglašen mrtvim.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.