On želi da bude  na čelu Londona

Izvor: Blic, 01.Nov.2014, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On želi da bude na čelu Londona

Rasel Brend (39), britanski glumac u pokušaju, voditelj „Velikog brata“ i bivši muž pevačice Kejti Peri, ozbiljno se zagrejao za politiku i mogao bi da smeni Borisa Džonsona na mestu gradonačelnika Londona.

Brendov portparol nije hteo ni da negira ni da potvrdi moguću kandidaturu izlečenog zavisnika od seksa na izborima 2016, ali činjenica da je Džonson odlučio da povodom toga napiše obiman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << autorski tekst za “Dejli telegraf” pokazuje da priča nije bez osnova.

Brend, poznat po obilnom konzumiranju droga i alkohola, ove nedelje je stigao iz Holivuda da bi gostovao na Radiju 4 Bi-Bi-Sija gde je u jutarnjem programu promovisao svoju knjigu “Revolucija”.

A šta kaže Boris?

Nestandardni torijevac Džonson smatra da je jedini razlog zbog kojeg je Brend postao “prorok levice” to što su laburisti potpuno propali. Kaže da Brend poziva na totalni globalni haos i destrukciju i da je veći deo knjige “Revolucija” potpuno đubre. Džonson piše i da Brenda nazivaju hvalisavcem i dosadnom osobom.

Gostovanje je iskoristio i za napad na sve vodeće britanske političare, uključujući premijera Dejvida Kamerona i Najdžela Feridža, lidera ultradesne Partije za nezavisnost Velike Britanije, kojeg nije hteo ni da imenuje, već ga je samo nazvao “rasističkim dripcem”.

- Oni svi dolaze iz istih škola, oni svi dolaze iz istog okruženja. Ako su ti ljudi naše vođe, ako će parlamentarna demokratija biti nešto što uključuje nas obične ljude, onda ona mora da predstavlja nas - rekao je Brend.

Filip Dejvis, poslanik Kameronove Konzervativne partije i član uticajnog Izbornog komiteta za kulturu, medije i sport britanskog Parlamenta, kritikovao je Bi-Bi-Si zbog toga što je ugostio Brenda.

- Svako ima pravo da smatra da je Najdžel Feridž rasista, ali ja smatram da je Rasel Brend potpuni idiot. Zašto je, pobogu, Bi-Bi-Si dao toliko vremena takvom idiotu, to ne mogu da razumem. Pogotovo u tako navodno ozbiljnom programu. Ja ne mislim da je Bi-Bi-Si zbog toga tu. Nije tu da idiotima poput Rasela Brenda pruža vreme za promociju knjige - rekao je Dejvis na sednici komiteta.

Brend je samo par dana pre tirade po britanskim političarima u TV emisiji Bi-Bi-Sija “Njuznajt” izjavio da postoji zanimljiva veza između porodica Džordža Buša Mlađeg, bivšeg američkog predsednika, i Osame bin Ladena, kao i da je on bez predrasuda prema teoriji da su SAD stajale iza terorističkih napada 11. sptembra 2001. Tokom gostovanja Brend je dizao nogu na stočić ispred sebe i voditelja, kojem se unosio u lice ubeđujući ga u svoje stavove.

Brendov politički manifest

Ekonomska politika:

Kaže da ne razume ekonomiju, ali je za ukidanje svih dugova i protiv je plaćanja poreza, a protiv je i izvoza automobila pošto “druge zemlje imaju svoja j... kola”.

Verski pogledi: Meditacija, duhovnost i panteizam, uz preradu verskih tekstova kako nijedan verski vođa ne bi promovisao homofobiju i represiju.

Politika prema drogama:

Legalizacija i regulisanje korišćenja droga, a zavisnost od droga da se tretira kao “zdravstveno pitanje”.

Monarhija:

Ukidanje monarhije.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kad bi Rasel Brend bio na čelu Londona: Dole monarhiji, sloboda drogama!

Izvor: Blic, 01.Nov.2014

Rasel Brend (39), britanski glumac u pokušaju, voditelj „Velikog brata“ i bivši muž pevačice Kejti Peri, ozbiljno se zagrejao za politiku i mogao bi da smeni Borisa Džonsona na mestu gradonačelnika Londona...Brendov portparol nije hteo ni da negira ni da potvrdi moguću kandidaturu izlečenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.