Održana projekcija filma “Mineralizacija: Mi volimo bakar i bakar voli nas” na borskom fakultetu

Izvor: Bor030.net, 20.Okt.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana projekcija filma “Mineralizacija: Mi volimo bakar i bakar voli nas” na borskom fakultetu

Na Tehničkom fakultetu u Boru juče je u saradnji sa katedrom za metalurško inženjerstvo predstavljena projekcija filma na temu mineralizacije mladog umetnika Mirka Nikolića, doktoranda Fakulteta za umetnost, medije i dizajn Univerziteta u Vestminsteru u Londonu.

Uz veliku pomoć odseka za metalurgiju, borskog fakulteta, budući doktor nauka iz oblasti umetnosti i medija, Mirko Nikolić, uradio je deo istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << u okviru projekta “Mineralizacija: Mi  bakar i bakar  nas”, a koje je juče vizuelno predstavio u svečanoj sali Tehničkog fakulteta u Boru.

Osnovni koncept Mirkovog rada zasniva se na ideji da su minerali živi entiteti i pokušaju da životni ciklus bakra, kao esencijalnog metala za ljudsko društvo, učini reverzibilnim, odnosno da reciklirani bakar transformiše do oblika minerala i vrati ga odakle ga je čovek uzeo iz prirode.

Film je urađen u okviru projekta koji finansira Evropska unija, a uz prodršku, kako borske visokoškolske institucije, tako i RTB “Bor” i “E-reciklaže” iz Niša.

Više informacija možete pronaći na stranici katedre za metalurgiju.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Bor030.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.