OSNIVAČ VIKILIKSA JOŠ ČEKA: Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Asanža

Izvor: Kurir, 09.Feb.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSNIVAČ VIKILIKSA JOŠ ČEKA: Švedska tužiteljka želi ponovo da ispita Asanža

Marijana Naj, koja vodi preliminarnu istragu o Džulijanu Asanžu zbog navoda o silovanju, priprema nov zahtev za njegovo ispitivanje u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, saopšteno je iz njene kancelarije.

Julian Assange: Swedish prosecutors drawing up new plan to interview WikiLeaks founder https://t.co/ka1rvlafIo pic.twitter.com/2IxvSWUjBh

Prošle nedelje panel UN je ustanovio da je Asanžov boravak u ambasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ravan nezakonitom pritvoru.

"U vezi sa tim izveštajem mogu da izjavim da on ne menja moju raniju procenu u preliminarnoj istrazi", navela je Naj u saopštenju, prenosi Rojters.

Asanž je pronašao utočište u ambasadi Ekvadora 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj, koja ga traži zbog ispitivanja povodom optužbi za silovanje jedne Šveđanke 2010. godine, što on negira.i provincije zapadno od Bagdada.

(Tanjug)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.