Ništa od čuda i derbija petoligaša! Golišavi čika, jedna baklja i dva gola Arsenala za četvrtfinale FA kupa... (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Feb.2017, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od čuda i derbija petoligaša! Golišavi čika, jedna baklja i dva gola Arsenala za četvrtfinale FA kupa... (VIDEO)

Tobdžije bez problema izašle na kraj sa Saton Junajtedom

Svi smo bar pomalo, a neko možda i potajno, navijali za maleni Saton i priželjkivali čudo, ali od čuda ovoga puta ništa! Klub iz južnog Londona koji se bori za opstanak u petoj ligi Engleske nije uspeo da napravi možda i najveće iznenađenje FA kupa svih vremena i eliminiše Arsenal. Tobdžije su slavile rezultatom 2:0, tako da će oni u četvrtfinale najstarijeg takmičenja na svetu gde ih čega član >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << istog ranga kao večerašnji rival - Linkoln.

Iako je Arsen Venger na teren izveo kombinovani sastav - Ospina, Gabrijel, Mustafi, Holding, Monreal, Elneni, Džaka, Perez, Rejn-Adelejd, Ivobi, Volkot - Saton Junjated nije mogao da se nosi sa velikim favoritom na svom veštačkom terenu i pred "krcatim", a opet neobično tihim gledalištem.

Ali mogu domaći da budu ponosni na ono što su uradili za 90 i kusur minuta danas. Jer za ekipu čiji rezervni golman ima 130 kilograma i pred početak jednog ovakvog spektakla lično čisti teren i priprema ga za utakmicu; gde gostujući trener izjavu pred početak utakmice daje u sobi u kojoj taj isti golman prethodne tri noći spavao; gde svaki od igrača ima dodatni posao od kojeg živi, pet udaraca ka golu Ospine - od čega dva u okvir gola - jedna prečka i jedna skoro pa stopostotna šansa 18-godišnjeg Dejvida Meja pri rezultatu 0:1, nisu bili ni u domenu teorije pre samo nekoliko dana, a posle sudara sa ovakvim svetskim facama koje su mogli da gledaju samo na TV-u, zveče kao ništa drugo što se dogodilo i što će se dogoditi u karijerama tih momaka.  

Pošteni da budemo, nismo gledali dobar fudbal. Arsenal je samo odradio posao i usput ubio svaku čar ovom duelu - iz prostog razloga jer je prejak, pa tako možemo da konstatujemo da ćemo pored golova Lukasa Pereza (jedni igrač Tobdžija u sezoni koji je postigao pogodak u svakom takmičenju ove sezone) i Tea Volkota (100. u dresu Arsenala na 318. utakmici), više pamtiti neke sporedne detalje među kojima su jedan golišavi čika koji je rešio da prekine susret i prošeta malo terenom, pa baklja na travi, ili recimo onaj rezervni golman o kome smo pisali i koji bez problema tokom meča na klupi za rezervne igrače jede pitu?!

Pored para Arsenal - Linkoln poznato je da će se za polufinale boriti Čelsi - Mančester Junajted i Totenhem - Milvol, dok Midlzbro čeka ponovljeni okršaj Hadersfilda i Mančester Sitija da bi dobio rivala.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.