Nakon katastrofalnog požara zamena izolacije u pet zgrada

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2017, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon katastrofalnog požara zamena izolacije u pet zgrada

U Kemdenu, u Londonu, u toku je evakuacija stanara pet stambenih blokova sa 800 stanova iz bezbednosnih razloga, zbog zamene ploča za termoizolaciju.

Evakuacija se sprovodi jer su iste takve ploče za termoizolaciju korišćene na višespratnici Grin tauer, koju je prošle nedelje zahvatio požar u kome je nastradalo 79 osoba. Savet Kemdena je saopštio da će stanari pet stambenih blokova biti hitno evakuisani zbog bezbednosnih radova i obezbeđen im je privremeni smeštaj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Problematične ploče za termoizolaciju biće uklonjene sa svih pet stambenih blokova. Savet je prvo najavio evakuaciju stanara samo jednog stambenog bloka - Taplou, ali je kasnije doneo odluku o evakuaciji stanara svih pet.

Predsednica Saveta Kemdena Džordža Guld izjavila je da je Savet odlučan da osigura bezbednost za stanare i da je vatrogasna služba Londona obavila, zajedno sa tehničkim ekspertima iz Saveta, inspekciju zgrada. Guld je rekla da očekuje da će zamena ploča biti obavljena za tri do četiri nedelje.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.