NIJE SMEŠNO Šestorica bankara skupo platila islamističku šalu

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE SMEŠNO Šestorica bankara skupo platila "islamističku šalu"

Radnici londonske HSBC banke napravili su "šaljivi" video snimak na kome su odglumili pogubljenje talaca od strane pripadnika Islamske države. Snimak je nastao u jednom karting centru gde su radnici bili na druženju organizovanom od strane njihove firme.

Video, koji je završio na internetu, prikazuje pet muškaraca u crnim kombinezonima i sa maramama, kako se smeju dok stoje iznad kolege azijskog porekla. Azijat, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se u video zove Saf Ahmed kleči u narandžastom kombinezonu, kakav inače oblače taocima koje je zarobila Islamska država.

HSBC bankers sacked after filming mock IS execution of Asian colleague. http://sunpl.us/6185B8bXJ

Jedan od bankara viče "Allahu Akbar", što znači "Bog je veliki" dok "dželat" drži vešalicu za kapute, koja predstavlja nož.

Nakon što je video završio na internetu, i izazvao mnoštvo negativnih reakcija, HSBC banka je saopštila da su radnici koji su ga snimili otpušteni.

Šefovi sale za karting, gde je video snimljen izjavili su da su šokirani i razočarani ovakvim ponašanjem bankara i rekli da njihovo osoblje nije svedočilo snimanju ovog videa, budući da je nastao na privatnom događaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.