Mistral spreman da isplovi

Izvor: Vostok.rs, 25.Jul.2014, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

``Mistral`` spreman da isplovi

25.07.2014. -

Sankcije - sankcijama, a trgovina - trgovini. Upravo takvom politikom se vodi britanski premijer Dejvid Kameron. Dok London razmenjuje argumente oko uvođenja novog paketa sankcija protiv Rusije, ekonomiju svoje otadžbije premijer ne zaboravlja. Rusija će i dalje nastaviti da dobija od britanskih kompanija tehnologije tzv. dvostruke namene i druge vrste naoružanja.

Gde je tu pravda, žale se Francuzi. Njima uporno preporučuju da se pozdrave od "Mistrala". >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Dok britanski premijer tvrdi da Pariz ne bi trebao da se drži uslova ugovora o snabdevanju nosača-helikoptera, u Velikoj Britaniji nastavlja da funkcioniše 251 licenca u vrednosti od 225 miliona dolara!

Poziv da se zaboravi "Mistral", izazvao je pravu rezignaciju u francuskoj vladi. Nije slučajno francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabius izjavio da "treba početi od sebe". Zaista, osim toga, London je Meka za ruske oligarhe koji kupuju lokalne nekretnine u vrednosti od 10 miliona funti i više.

Ako se Francuska ne bude mogla nositi sa pritiskom, i uslovi za "Mistral" budu prekršeni, Pariz ne samo da će izgubiti 2 milijarde evra, već će morati da plati Rusiji u vidu kompenzacije još tačno polovinu te sume. To sankcije, tačno, ne mogu da spreče - sve je napisano u ugovoru.

Kako god, prvi nosač-helikoptera pod imenom "Vladivostok" već je počeo sa testiranjima. Sada Fransoa Olandu neće biti lako, posebno jer ovo nije prvi put da Francuze odvraćaju od projekta sa Rusijom.

Diana Goršečnikova,

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Alexei Danichev    
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.