Izvor: RuskaRec.ru, 19.Maj.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Faraž izbacio novinara zbog pitanja o „vezama“ sa Asanžom i Rusijom

Upitan o cilju nedavne posete ambasadi Ekvadora u Londonu radi sastanka sa Asanžom, Faraž je odgovorio da je njegova poseta bila u vezi sa novinarstvom. „Vas  se to ne tiče u svakom slučaju. To je bio privatan susret“, rekao je Faraž. 
A onda su usledila pitanja, između ostalog o finansiranju kampanje za izlazak iz Evropske unije. „Nikakav novac od Rusije nismo dobili. To je prosto smešno. To, što >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << vi govorite je teorija zavere Nisam dobio od Rusije ni jednog penija. Ja nikada taj novac ne bih prihvatio, čak i da su ga ponudili. Kampanja nije bila zbog novca. To je bila kampanja sa jasnom, preciznom porukom“, rekao je Faraž.
Faraž: Ako dirate ruskog medveda, očekujte njegovu reakciju
Na pitanje da li je „rušeći Evropsku uniju“, ispunjavao „zadatak RF“ Faraž je odogovoio: „Ja želim da Evropska unija nestane, i nije mi važno da li to još žele gospod Bog ili Dalaj Lama. Bivši lider UKIP je zatim morao da prizna da je „negde tri puta“ dobijao honorare za nastupe u programu televizije RT.
Usledilo je pitanje o sastanku sa Aleksandrom Jakovenkom, sadašnjim ambasadorom Rusije u Londonu 2013 godine, u vreme kada je on bio zamnik ministra spoljnih poslova RF. Faraž je prvo negirao taj susret, a zatim upitao: „I šta sa tim. Moram da Vam kažem da ste vi prva osoba koja me pita da li me je Rusija podržavala. Možda Vi imate specifičan nemački mentalni sklop. Ni jedan novinar u svetu nije mi postavljao takva pitanja", rekao je Faraž.
Portparol Faraža tri puta je pokušavao da interveniše pre nego što je šefu direktno posavetovao da prekine razgovor. Posle četvrtog upozorenja novinaru su pokazana vrata, prenose mediji. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.