Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2016, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"London ne može dobiti sve nakon izlaska iz EU"

LONDON - Velika Britanija ne može da dobije sve nakon izlaska iz EU i ne može da iza sebe ostavi probleme evropskog bloka, a da ima koristi od prednosti Unije, rekao je danas francuski ministar poljoprivrede Stefan Le Fol.

"Ne možete reći da ćete nakon izlaska iz EU zadržati sve prednosti, a iza sebe ostaviti sve što vam ne odgovara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << To je izbor koji će rezultirati gubitkom određenih prednosti što može biti uzeto zdravo za gotovo", kaže Le Fol u Londonu pred bilateralni sastanak sa njegovom britanskom koleginicom Andreom Lidsom.

Zajedničkom poljoprivrednom politikom EU /CAP/ regulisana je politika širom evropskog bloka i time se obezbjeđuju subvencije poljoprivrednicima u zemljama članicama koje daju doprinos u budžet.

Izlazak Velike Britanije iz EU donosi nesigurnost ne samo za poljoprivrednike u toj zemlji zbog prestanka subvencija, već i zbog budžeta CAP-a jer više neće dobijati doprinose iz te zemlje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.