London: Pronađen još jedan sumnjiv predmet

Izvor: B92, 22.Okt.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Pronađen još jedan "sumnjiv predmet"

Policija za borbu protiv terorizma koja je ispitivala sumnjivi paket u londonskom metrou pronašla je još jedan sumnjiv predmet u kući udaljenoj 300 kilometara.

Londonska policija saopštila je da su njeni pripadnici pretraživali kuće na adresi u mestu Njuton Ebot u jugozapadnoj Engleskoj, povezanoj sa 19-ogodišnjim osumnjičenim koji je juče uhapšen zbog incidenta u podzemnoj železnici u Londonu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kako se navodi kuća je evakuisana i lokalna policija i specijalizovane jedinice za borbu protiv terorizma "obrađuju taj predmet".

Deo londonske podzemne železnice bio je zatvoren nekoliko sati u četvrtak kada je jedan putnik pronašao "sumnjivi predmet", na jednom od vozova železnice.

Predmet je uništen u kontrolisanoj eksploziji i sada ga forenzičari ispituju.

Osumnjičeni je u pritvoru pod sumnjom da je "počinio, pripremao i podsticao teroristička dela".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.