London: Na karnevalu uhapšeno oko 240 ljudi

Izvor: B92, 29.Avg.2016, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Na karnevalu uhapšeno oko 240 ljudi

Broj uhapšenih zbog sporadičnog nasilja tokom Noting hil karnevala u Londonu, koji se održava svake godine slaveći karipsku kulturu, porastao je na oko 240.

Većina hapšenja izvršena je zbog krivičnih dela u vezi sa drogom i oružjem, a pojedine osobe su uhapšene i zbog više od jednog krivičnog dela, prenosi AP.

Policija je ranije saopštila da su zabeležana najmanje četiri napada nožem tokom otvaranja festivala u zapadnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Londonu, a da su povređeni muškarci između 15 i 20 godina.

Među hospitalizovanima je dečak, star 15 godina, čije je stanje prvobitno smatrano kritičnim, ali za kojeg se smatra da više nije u životnoj opasnosti.

Ambulantne službe saopštile su nešto pre ponoći da je tokom proslave medicinsku pomoć primilo 411 ljudi, a da je 77 njih završilo u bolnici.

Karneval se održava od 1966. godine i često se dešava da dođe do sukoba sa policijom, prenosi AP.

Prošle godine policija je uhapsila rekordnih 407 ljudi. Ove godine događaj je obezbeđivalo 7.000 policajaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.