London: Aerodrom je bezbedan (VIDEO)

Izvor: Mondo, 21.Okt.2016, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Aerodrom je bezbedan (VIDEO)

Gradski aerodrom u Londonu evakuisan je posle podne. Obavljena je provera, posle koje je aerodrom proglašen bezbednim.

#TheBoomAintDead#News 26 people treated after London airport 'chemical incident' https://t.co/6tA8iUFPhz

— THE BOOM AIN'T DEAD (@THEBOOMAINTDEAD) October 21, 2016 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Gradski aerodrom u Londonu, koji je popodne evakuisan zbog aktiviranja protivpožarnog alarma i zdravstvenih tegoba nekih putnika, proglašen je bezbednim pošto službe za vanredne situacije nisu ustanovile da je reč hemijskom incidentu, u šta se prvobitno sumnjalo, javlja Rojters.

"Vatrogasci i policajci su dva puta prošli kroz celu zgradu aerodroma u zaštitnoj opremi. Pri tom nisu očitani povišeni nivoi bilo koje supstance, a zgrada je provetrena, pretražena i proglašena bezbednom", saopštila je Londonska vatrogasna brigada.

Vatrogasci su ranije danas saopštili da je u toku istraga o "navodima o hemijskom incidentu", preneo je AFP.

Gradski aerodrom u Londonu evakuisan je danas po podne nakon što se aktivirao protivpožarni alarm, a neki putnici su prijavili da se loše osećaju, dok je Hitna pomoć saopštila da je zbrinula 26 osoba zbog poteškoća sa disanjem, javile su agencije.

Rojters je preneo da su, prema navodima Hitne pomoći, dve osobe prebačene u bolnicu, a na terenu je i tim za odgovor u opasnim zonama.

Izvor: tanjug

Londonska vatrogasna brigada saopštila je da je evakuisano oko 500 članova osoblja i putnika.

Na aerodromu se nalaze policija, ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, a istraga je u toku, prenosi AP.

Putnicima je danas po podne rečeno da napuste terminal jer se oglasio protivpožarni alarm, dok je nekoliko dolaznih letova sa odredišta kao što su Frankfurt, Amsterdam, Belfast i Pariz preusmereno na druge aerodrome, naveli su aerodromski zvaničnici.

Metropolitenska policija je saopštila da je poziv primila nešto posle 16 sati, "posle navoda putnika da im je pozlilo".

Gradski aerodrom, koji se nalazi u istočnom delu britanske prestonice, najmanji je međunarodni aerodrom u Londonu, napominje američka agencija.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

EVAKUISAN AERODROM U LONDONU Aktiviran protivpožarni alarm, 26 zbrinuto zbog gušenja

Izvor: Blic, 21.Okt.2016

Gradski aerodrom u Londonu evakuisan je danas u poslepodnevnim časovima nakon što se aktivirao protivpožarni alarm, a neki putnici su prijavili da se loše osećaju, dok je Hitna pomoć saopštila da je zbrinula 26 osoba zbog poteškoća sa disanjem, javile su agencije...Vatrogasci su saopštili da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.