Lindzi pozvao Srbiju na oprez

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lindzi pozvao Srbiju na oprez

BEOGRAD - Srbija mora da bude oprezna u nastojanjima da podrži pokretanje istrage o navodima iz izveštaja Dika Martija!

Ovo je za RTS izjavio profesor političkih nauka Londonskog univerziteta Džejms Ker Lindzi, koji  smatra da izveštaj Dika Martija i istraga otvaraju mogućnost za izbalansiranim mišljenjem o onome što se dešavalo devedesetih godina na Kosovu, kao i da Srbija mora da bude oprezna u nastojanjima da podrži pokretanje istrage.

"Istraga o trgovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << organima na Kosovu, koju bi trebalo da vodi Euleks, prevazišla bi granice Kosova. Euleksovi istražitelji morali bi da rade u mnogim zemljama i da sarađuju s njima. Zato se postavlja pitanje da li u istrazi treba da učestvuje i Savet bezbednosti, jer ovde nije reč samo o Srbiji, Kosovu ili Tačiju. Ovde je reč o onome što se dogodilo devedesetih godina i tome da svi koji su u tome učestvovali odgovaraju za to", istakao je Lindzi.

Bez obzira na dosadašnja priznavanja Kosova, Lidzijev stav je da će taj proces stati.

"Velike sile koje su priznale Kosovo, neće menjati stav, ali većina zemalja to nije uradila. Zato Kosovo nema šanse da postane član Ujedinjenih nacija, niti bilo koje druge važne međunarodne organizacije, političke, ekonomske ili kulturne", naglasio je on.

Kao sto se moglo ocekivati, odugovlacenje istrage pod izgovorom ko ce da vodi tu istragu, ko je za ili protiv, dovesce do rezultata na koji ukazuje Lindsey. Oprez ! Sigurno je da su clanice NATO koje su podrzale Siptare a bombardovale Srbiju, daleko od priznanja da su kriminalci koje podrzavaju izvrsili zlocin.Te zemlje se zvanicno ne izjasnjavaju, ali sigurno je da njihove sluzbe aktivno rade da se istraga skrene na neki drugi kolosek i opet se globalizuje zlocin. "Sve sto se dogodilo devedesetih, jer nije rec samo o Srbiji, Kosovu i Taciju". Srpska vlada i pravosudje bi trebalo da upravo naglase da se bas radi o Kosovu i Taciju, a da je sve ostalo jedno drugo pitanje, jednog drugog konteksta.

stose moglo ocekivati srpija mora dase uzdrzi ot njene lisicarstvo i lazove ono stoje vekovima uradio AL narodu na kraju hoce da prebacuje te iste vampirske price AL narodu ne pije vodu dzabe dokle shkavelske horde tako se ponasaju siguran sam da ceka ih jos bombardovanja dokle razne vampire jos se hajkaju na balkanu siguran sam da shkinia bice opet bombardovana

Samo neka "srpija" cuva sto joj se svidja, a Srbija ce na dobar i razuman nacin da pokaze svetu da su Siptari koje Marty optuzuje, nacinili teske zlocine i da su kriminalci. A vi "anonimni" samo bombardujte "srpiju", i shkavelske horde, pa i shkinia. Ja bih bombardovao izvesne anonimne shalabajzere.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.