Kriza laburista, 7 ministara iz senke napustilo Korbina

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza laburista, 7 "ministara iz senke" napustilo Korbina

London -- Podršku lideru britanske Laburističke partije Džeremiju Korbinu povuklo je sedam članova te stranke koji su bili deo Korbinove vlade u senci.

Rojters navodi da je ovo gurnulo partiju u krizu neposredno nakon što je Velika Britanija glasala za napuštanje Evropske unije.

Korbin je smenio Hilarija Bena, šefa diplomatije vlade u senci, nakon što je ovaj Ben izjavio da je izgubio poverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u stranačko vođstvo.

Nakon toga su Glorija de Pjero, Hajdi Aleksander, Lusi Pauel i Ijan Marej objavili da povlače podršku koju su dali Korbinu da vodi laburiste i saopštili da istupaju iz njegovog "kabineta u senci".

"Skaj njuz" je javio da su i Lilijan Grinvud i Keri Mekarti, takođe, podneli ostavke na članstvo u Korbinovoj vladi u senci.

Rojters navodi da je veliki broj onih koji su se povukli, u izjavama izrazio sumnju da je Korbin sposoban da stranku vodi do pobede na narednim parlamentarnim izborima.

Novi izbori će morati da budu održani u narednih nekoliko meseci pošto je konzervativni premijer Dejvid Kameron objavio u petak da će se do oktobra povući sa funkcije, nakon što je Britanija glasala za odlazak iz EU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.