Još jedan udarac za London

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan udarac za London

Ukoliko Velika Britanija napusti EU, više neće biti razloga da London bude evropski finansijski centar i ostali centri u Evropi treba da se pripreme za preuzimanje tog posla, rekao je u sredu francuski predsednik Fransoa Oland.

- Čim Britanija napusti jedinstveno tržište EU, neće biti razloga da evrozona dozvoli državi koja nije članica da nastavi da vrši transakcije u evrima - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Oland posle sastanka Evropskog saveta u Briselu, prenose agencije.

Oland je dodao da "ima drugih mesta za trgovanje u Evropi".

- Želim da se evropska mesta za trgovinu pripreme da nastave te operacije koje se na kraju neće obavljati u Velikoj Britaniji - dodao je francuski predsednik.

Zvaničnici EU ranije su upozorili Britaniju da je njen pristup zajedničkom tržištu EU u budućnosti uslovljen slobodom kretanja ljudi.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.