Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

Izvor: Prva.rs, 23.Mar.2017, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

"Počinilac napada izvedenog juče ispred britanskog parlamenta je vojnik Islamske države i on je operaciju izveo odgovarajući na pozive na napade na državljane koalicije (koja se bori protiv ID)", stoji u vesti koju je objavio Amak.
Rojters podseća da je ID, koja je poslednjih godina pod kontrolom držala delove Iraka i Sirije, ove godine izgubila teritoriju u napadima lokalnih snaga koje je podržavala vojna koalicija na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << sa SAD.
Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je nešto ranije da joj je poznat identitet napadača iz centra Londona, kao i da je on rođen u Velikoj Britaniji.
Njegov identitet nije saopšten jer je istraga u toku.
Britanska premijerka je takođe navela da je napadač već jednom ispitivan zbog veza sa ekstremistima, ali su ga smatrali za "nebitnu figuru".
"Njegov identitet je poznat policiji i MI5, kada to bude dozvoljeno njegov identitet će biti objavljen. Ono što mogu da potvrdim je da je rođen u Britaniji i da je pre nekoliko godina bio deo istrage oko ekstremizma", kaže Mejova.
Kako navodi, postoji pretpostavka da je "inspirisan islamskom ideologijom".
Izvor: b92.net
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadač rođen u Britaniji, IS tvrdi da je njen "vojnik"

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Mar.2017

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da je muškarac koji je izveo napad ispred parlamenta u Londonu rođen u Britaniji. Dodala je da je tokom noćašnje racije uhapšeno osam osoba. Amak, "agencija" IS koja propagira tu terorističku agenciju, objavila je da je napadač "vojnik Islamske države". Prenijela...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.