Ime ipak ne može da se kupi: Čelsi sklopio „posao veka“ sa Japancima, ali Đavoli ostaju neprikosnoveni!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Feb.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ime ipak ne može da se kupi: Čelsi sklopio „posao veka“ sa Japancima, ali Đavoli ostaju neprikosnoveni!

Plavci su dogovorili sponzorski ugovor sa japanskom kompanijom Jokohama koji će im doneti oko 55.000.000 evra svake sezone

Para se na paru lepi! Čelsi će u narednom periodu raspolagati još većim bogatstvom pošto su čelnici londonskog kluba sklopili ugovor sa japanskim proizvođačem guma za automobile Jokohamom čije će ime nositi na dresovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Za uzvrat će dobiti „sitnicu“ – 55.000.000 evra svake godine – što je drugi najveći sponzorski ugovor u istoriji ostrvskog fudbala kada se radi o reklamama na opremi.

Prethodni ugovor tog tipa Plavci su imali sa Samsungom,  a koliko je upravo sklopljen posao unosniji dovoljno govori činjenica da će Londonski klub zarađivati 30.000.000 evra više nego do sada!  Južnokorejska multinacionalna kompanija donosila je na Stamford bridž nešto manje od 25.000.000 i to od 2006. godine, pa sve do kraja ove sezone.

No, iako se od pomenutih cifara običnim smrtnicima zavrti u glavi, Čelsi nije na vrhu u ovoj sferi poslovanja čak ni na Ostrvu. Verovali ili ne, postoji neko ko zarađuje još više. Mančester Junajted koji se smatra jednim od globalno najpopularnijih klubova ima važeći petogodišnji ugovor sa američkom kompanijom Ševrolet koja se bavi proizvodnjom automobila, fudbaleri Luja Van Gala na dresovima nose logo te firme, a za uzvrat se na Old Traford slije oko 69.000.000 evra svake godine.

Čelsi je daleko uspešniji od Crvenih đavola u prethodnih nekoliko godina, ali izgleda  da ime i slavna istorija još uvek nešto znače...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.