Identifikovane sve žrtve napada u Tunisu, većinom Britanci

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovane sve žrtve napada u Tunisu, većinom Britanci

Svih 38 žrtava masakra u Tunisu zvanično su identifikovane i među njima je čak 30 Britanaca, saopštilo je danas tunišansko Ministarstvo zdravlja.

Od ostalih osam žrtava, tri su iz Irske, dve iz Nemačke i po jedna iz Belgije, Portugala i Rusije.

Bilans nastradalih u Tunisu najveći je gubitak života za Britaniju u jednom džihadističkom napadu od bombaških napada u Londonu u julu 2005. U Britaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se vratilo 25 turista ranjenih u napadu, a tokom vikenda i 4.000 Britanaca koji su letovali u toj državi.

Tuniški student Sejfedin Rezgi (23) pucao je u petak iz kalašnjikova na turiste na plaži hotela Riu Imperial Marhaba u poznatom letovalištu Port el Kantauiju, pre nego što je ubijen u akciji policije.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Identifikovane sve žrtve napada u Tunisu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2015

Vlasti Tunisa identifikovale su sve žrtve napada na hotel u Tunisu u kome je ubijeno 38 turista, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja...U saopštenju se navodi da je u ovom napadu, koji se dogodio prošle sedmice, ubijeno 30 britanskih državljana, troje irskih, dva njemačka, te po jedan državljanin...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.