Identifikovan još jedan član londonske grupe

Izvor: Akter, 07.Feb.2016, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Identifikovan još jedan član "londonske grupe"

Trideset dvogodišnji Aleksanda Koti iz Londona, bivši navijač koji je 2009 godine otišao u Siriju, identifikovan je kao pripadnik "londonske grupe" Islamske države, objavili su "Vašington post" i "Baz fid"

Koti je odrastao u Zapadnom Londonu a preobratio se u Islam u ranim dvadesetim godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pošto je upoznao jednu muslimanku sa kojom je kasnije imao dvoje dece, prenosi Rojters.

Išao je u istu džamiju kao Mohamed Emvazi, odnosno Džihadi Džon, lider grupe nazvane "Bitlsi" zbog engleskog akcenta njenih pripadnika.

Emvazi je bio poznat po snimcima na kojima se prikazivana pogubljenja zapadnih talaca, a njegova grupa je prema rečima talaca bila zadužena za čuvanje stranih zatvorenika. Veruje se da je ubijen prošle godine u napadu američke bespilotne letelice.

Posle Emvazija, Koti je drugi član te grupe koji je identifikovan.

Majka mu je bila Grkinja sa Kipra a otac je poreklom iz Gane. Koti je otišao iz Britanije 2009. godine u Gazu u okviru jednog humanitarnog konvoja, navodi se u izveštaju "Vašington posta".

Američki list piše da su američki obaeštajci potvrdili da je Koti putovao u Siriju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.