Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Goldman Saks" se seli iz Londona u Frankfurt?

LONDON - Američka banka "Goldman Saks" razmatra prebacivanje 1.000 radnih mesta iz Londona u Frankfurt, u okviru procesa reorganizovanja poslovanja poslije odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije.

"Banka razmatra prebacivanje do 1.000 zaposlenih u Frankfurt, među kojima su trgovci kao i vodeći bankari", piše njemački poslovni list "Handelsblat" pozivajući se na izvore iz bankarskog sektora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << a prenosi agencija Frans pres.

Banka "Goldman Saks" bi, takođe, mogla prepoloviti broj zaposlenih u Londonu na 3.000 sa 6.000, piše taj list.

"Goldman Saks" planira da osnuje kompaniju u Frankfurtu, koja bi bila matična kompanija svih evropskih filijala te banke, izjavio je jedan izvor upoznat sa situacijom.

Frankfurt je bio prvi izbor jer je u njemu sjedište Evropske centralne banke koja nadzire najveće banke u evrozoni, dok će druge londonske filijale banke biti preseljene u Njujork, Francusku, Španiju i Poljsku.

(NN, tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.