Entoni Frens osuđen za podmićivanje policajca

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Entoni Frens osuđen za podmićivanje policajca

Reporter britanskog tabloida San, najprodavanijih novina u Velikoj Britanije, osuđen je danas u Londonu na 18 meseci uslovne zatvorske kazne zbog podmićivanja policajca od kojeg je dobijao informacije

Novinar Entoni Frens dao je više od 22.000 funti (30.000 evra) jednom policajcu na londonskom međunarodnom aerodromu Hitrou za 38 informacija od 2008. do 2011. godine.

Frens je drugi novinar optužen u toj aferi u kojoj je uključeno 29 novinare.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << saslušanja na sudu u Londonu, sudija Timoti Pontijus rekao je da je plaćanje informacije česta praksa u redakciji lista San, koji svaki dan proda do dva miliona primeraka.

Policajac Timoti Edvards, član antiterorističke jedinice britanske policije, davao je novinaru informacije o rezultatima alko testova pilota ili manekenki, kao i informacije o Frensovom partneru koji je flertovao s nekom devojkom.

Frens je osuđen na 18 meseci uslovne zatvorske kazne za podmićivanje policajca, kao i na 200 sati društveno korisnog rada. Sud je naložio listu da novinara otpusti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novinar "Sana" podmićivao policajca

Izvor: B92, 29.Maj.2015

Reporter britanskog tabloida San osuđen je u Londonu na 18 meseci uslovne zatvorske kazne zbog podmićivanja policajca od kojeg je dobijao informacije...Novinar Entoni Frens dao je više od 22.000 funti (30.000 evra) jednom policajcu na londonskom međunarodnom aerodromu Hitrou za 38 informacija od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.