Čelsi za beg ka tituli na Banetovom jubileju, Siti za nastavak šampionske trke

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi za beg ka tituli na Banetovom jubileju, Siti za nastavak šampionske trke

U današnje vreme, previše često se koriste epiteti "odlučujući duel", "borba za titulu", ali za ovaj meč može da se kaže sve to i još više. Poprište okršaja London, vreme 18.30, sudariće se dve najbolje ekipe Premijer lige - Čelsi dočekuje Mančester siti, a direktan prenos je na Sport klubu (SK 1).

Desni bek "plavaca" i lidera na tabeli, Branislav Ivanović, odigraće 300. meč za Čelsi, postava ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Žozea Murinja nezamisliva je bez Nemanje Matića, dok će na suprotnoj strani Aleksandar Kolarov verovatno šansu čekati na klupi.

Razlika rivala na tabeli uoči meča je pet bodova, a ovaj susret može šampionsku trku da razreši ili dodatno zakomplikuje. Obe ekipe su bez svojih najboljih pojedinaca, pošto je Čelsi bez suspendovanog Dijega Košte i povređenog Seska Fabregasa, mada će se najbolji asistent lige verovatno naći na klupi.

Siti ne može da računa na Samira Nasrija zbog povrede i Jaju Turea koji je na Kupu afričkih nacija sa Obalom Slonovače. Dodatni problem „građanima” uoči derbija može da predstavlja činjenica da najbolji strelac Serhio Aguero nije postigao gol od kako se vratio na teren posle povrede kolena u decembru.

"To je bitna utakmica, ali ona neće odlučiti šampiona, jer posle toga je još 45 bodova u igri. Pre nekoliko godina Siti je uzeo titulu iako je zaostajao osam bodova za Mančester junajtedom šest kola pre kraja" rekao je engleskog prvaka Manuel Pelegrini.

Premijer liga, 23. kolo

Čelsi - Mančester siti (18.30 - Sport klub 1)

Čelsi (4-2-3-1): Kurtoa - Ivanović, Teri, Kejhil, Aspilikueta - Matić, Ramireš - Vilijan, Oskar, Azar - Drogba

Mančester siti (4-2-3-1): Hart - Zabaleta, Kompani, Mangala, Kliši - Fernandinjo, Fernando - Navas, Silva, Milner - Aguero

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.