Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2017, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci razgrabili nove automobile prije poreske reforme

LONDON- Prodaja novih automobila u Britaniji skočila je u martu, dostigavši novi rekord, pošto su Britanci pojurili da obnove vozni park kako bi preduhitrili poresku reformu od koje se očekuje da će pogurati cijene naviše.

Prema objavljenim podacima britanskog udruženja proizvođača i prodavaca motornih vozila (SMMT), prodaja je prošlog mjeseca skočila za 8,4 odsto, na 562.337 vozila u odnosu na isti mjesec godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ranije.

To je najveći mjesečni rezultat ikada zabilježen, navodi se u saopštenju SMMT-a.

Prema novim propisima o nametima na vozila, koji su stupili na snagu 1. aprila, od sada će se na kupovinu novih automobila - osim onih koji imaju nultu emisiju štetnih gasova, plaćati godišnja naknada u paušalnom iznosu, što će znatno podići troškove.

- Na ove rekordne pokazatelje bez sumnje je uticala reakcija potrošača na nove poreske propise, koja je podstakla kupovinu u martu, posebno kupovinu vozila sa ultraniskom emisijom gasova, za koje više neće važiti nulta stopa naknade - rekao je generalni direktor SMMT-a Majk Hous.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.