Boris Džonson odustao od kandidature

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson odustao od kandidature

Bivši gradonačelnik Londona i zagovornik odlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU), Boris Džonson izjavio je danas da odustaje da se kandiduje za mesto premijera.

"Posle konsultacije s kolegama i s obzirom na okolnosti u parlamentu, zaključio sam da ja ne bih mogao da bude ta osoba (premijer)", rekao je Džonson novinarima u Londonu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Džonson, koji je važio za jednog od favorita za mesto predsednika vlade, pominjao je ranije sve zadatke koje čekaju budućeg premijera, uključujući okupljanje pristalica i protivnika Bregzita.

"Moja uloga će biti da pružim svu moguću podršku narednoj konzervativnoj administraciji", dodao je Džonson.

Zvaničnici britanske vladajuće konzervativne stranke počeli su da podnose svoje kandidature za novog šefa partije i novog premijera posle ostavke Dejvida Kamerona zbog neuspeha njegove stranke na referendumu o izlasku Britanije iz Unije.Novi premijer treba da vodi zemlju u odvajanju od Evropske unije, sprovodeći odluku glasača na referendumu 23. juna.

Za sada je podneto pet kandidatura medju kojima su ministarka unutrašnjih poslova Tereza Mej i ministar pravde Majkl Gouv.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Boris Džonson odustao od kandidature za britanskog premijera

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jun.2016

Bivši gradonačelnik Londona i zagovornik odlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU), Boris Džonson izjavio je danas da odustaje da se kandiduje za mesto premijera..."Posle konsultacije s kolegama i s obzirom na okolnosti u parlamentu, zaključio sam da ja ne bih mogao da bude ta osoba (premijer)",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.