Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2017, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada spajanja londonske LSE i frankfurtske Dojče berze?

Evropska unija će već sutra blokirati spajanje Londonske berzanske grupe (LSE) i nemačke Dojče berze Evropska unija će već sutra blokirati spajanje Londonske berzanske grupe (LSE) i nemačke Dojče berze, trvrde neimenovani izvori upoznati sa situacijom. "Moguće je da će Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << komisija sutra blokirati spajanje sa LSE", rekao je jedan neimenovani izvor iz Dojče berze za agenciju Frans pres. Odluka EU se željno iščekuje, nakon što je LSE grupa prošlog mesesa saopštila da je odbacila zahtev EK da proda svoj većinski udeo u italijanskoj platformi za trgovanje MTS. Spajanjem berzi bio bi rođen berzanski gigant i snažan konkurent Čikaškoj merkantilnoj berzi i ICE berzi u SAD, kao i Honkonškoj berzi u Aziji. U Nemačkoj se, međutim, nedavno pojavila zabrinutost, nakon što je otkriveno da će sedište udruženih kompanija biti u Londonu, a ne u Frankfurtu. Najavljeno spajanje je, takođe, naišlo na kritike u Francuskoj, Belgiji, Portugaliji i Holandiji, jer sve te zemlje strahuju za budućnost sopstvenih berzi, koje su u vlasništvu Euronext-a.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU blokira spajanje londonske LSE i frankfurtske Dojče berze?

Izvor: Blic, 29.Mar.2017, 00:38

Evropska unija će već sutra blokirati spajanje Londonske berzanske grupe (LSE) i nemačke Dojče berze, trvrde neimenovani izvori upoznati sa situacijom...- Moguće je da će Evropska komisija sutra blokirati spajanje sa LSE - rekao je jedan neimenovani izvor iz Dojče berze za agenciju Frans pres...Odluka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.