Bane i Matić bez trofeja: Arsenal nadigrao Čelsi u finalu Komjuniti šilda!

Izvor: Blic, 02.Avg.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bane i Matić bez trofeja: Arsenal nadigrao Čelsi u finalu Komjuniti šilda!

Fudbaleri Arsenala osvojili su prvi trofej već na startu sezone pošto su u finalu Komjuniti Šilda savladali Čelsi sa 1:0 golom Aleksa Okslejd-Čemberlena.

Čelsi je bio blagi favorit pred meč sa "tobdžijama", ali je londonski derbi bio prilično ravnopravan sve do 24. minuta kada se jedini put zatresla mreža. Teo Volkot je na desnoj strani produžas do Okslejd-Čemberlena koji je na ivici kaznenog prostora lepo promenio nogu, a onda izbegao čuvara i levom pogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gornji levi ćošak za veliku radost pristalica Arsenala.

"Plavci" su češće napadali, ali su izabranici Arsena Vengera bili ubojitiji, pa je nemoć da se poravna u poslednjih 20 minuta stvarala velike rupe u odbrani, te su Gibs i Kazorla imali situacije "1 na 1" sa golmanom Kurtoom, što nisu uspeli da realizuju.

Ipak, dovoljan je bio jedan gol, te je Arsenal ulepšao vitrinu sa trofejima, kao i golman Petr Čeh koji je od starta bio na golu "tobdžija" protiv svog bivšeg dugogodišnjeg kluba.

Srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić odigrali su svih 90 minuta za Čelsi i pružili su prilično dobre partije, te imali nekoliko dobrih prilika i naleta u ofanzivi, ali su ostali bez Komjuniti šilda.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.