BOLEST I DALJE TU Britanka ponovo u karantinu zbog ebole

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLEST I DALJE TU Britanka ponovo u karantinu zbog ebole

Škotska medicinska sestra Polin Kaferki, koja se u decembru prošle godine zarazila ebolom u Sijera Leoneu, ponovo je smeštena u bolničku izolaciju zbog "neobičnih naknadnih komplikacija", saopštili su zvaničnici.

Potvrđeno je da je virus prisutan u telu Kaferkijeve (39) i da je reč o zaostatku od prvobitne infekcije. Lekari vjeruju da medicinska sestra nije zarazna.

Ona je rano jutros prebačena u izolovano odeljenje Kraljevske bolnice u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Londonu, preneo je Bi-Bi-Si. Kaferkijeva je provela skoro mesec dana na ovom odeljenju početkom godine, nakon što se zarazila ebolom.

Ona je juče primljena u bolnicu u Glazgovu, pošto se nije osećala dobro. Lečena je na odeljenju za zarazne bolesti.

- Rizik po javnost je veoma mali. U skladu sa normalnim procedurama u ovakvim slučajevima, identifikovali smo mali broj ljudi koji su bili u bliskom kontaktu sa njom, koje ćemo pratiti iz predostrožnosti - rekla je doktor Emilija Krajton.

Za sada nema detaljnih informacija o zdravstvenom stanju Kaferkijeve, a britanski zvaničnici kažu da je ona prebačena na specijalističko odeljenje iz predostrožnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.