Posle provere, avion Turkiš erlajnza poleteo iz Beograda za London

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle provere, avion "Turkiš erlajnza" poleteo iz Beograda za London

Avion "Turkiš erlajnza" koji je na liniji iz Istanbula bio preusmeren u Srbiju, pošto je u njemu pronađen mobilni telefon nepoznatog vlasnika, poleteo je za London oko 14:30, rečeno je Tanjugu na aerodromu "Nikola Tesla". Kontradiverziona ekipa je proverila letelicu i utvrdila da nema eksploziva, nakon čega je svih 300 putnika, koji su bili evakuisani, vraćeno u avion i nastavilo let, saznaje Tanjug.

Ranije danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je "Turkiš Erlajns" saopštio da se radi o avionu tipa "Boing 777/300ER", sa 300 putnika, na letu TK1979 Istanbul-London i da su u Beogradu sprovedene neophodne sigurnosne provere.

Let "Turkiš Erlajnza" na liniji Istanbul-London danas je preusmeren u Srbiju i sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu nakon što je u avionu pronađen mobilni telefon čiji je vlasnik nepoznat.

Kako se navodi, radi se avionu tipa "Boing 777/300ER", sa 300 putnika, na letu TK1979.

Mediji su danas prenosili kontradiktorne informacije o avionu turske kompanije.

List "Blic" piše da je u toku evakuacija 300 putnika i 15 članova posade iz aviona "Turkiš Erlajnza", dok agencija AP prenosi izjave zvaničnika te avio kompanije da u avionu nije pronađen nikakav eksploziv i da je let nastavljen.

Oko 300 putnika je evakuisano u zgradu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", a nakon što su izvršene sigurnosne provere telefona i aviona, let je nastavljen, rekli su za agenciju AP u "Turkiš Erlajnsu".

Iz te aviokompanije su naveli da u avionu nisu pronađeni nikakvi tragovi eksplozivne naprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.